4 manieren om je laptop sneller te maken!

Laptop versnellen

Iedereen kent dit probleem. Je laptop duurt eeuwen om op te starten, programma’s openen gaat moeilijk en je wordt enorm gefrustreerd. Dit is een probleem wat veel mensen hebben. Ik heb hieronder 4 trucjes uitgelegd hoe je jouw laptop sneller kan maken.

1) Opschonen windows

Vaak installeer je van alles op je laptop en voordat je het weet is er zoveel geïnstalleerd dat het je laptop langzaam maakt. Hiervoor kun je het programma ccleaner installeren. Ja het klinkt vreemd, een progamma installeren om programma’s te verwijderen. Maar het voordeel van ccleaner is dat je hiermee snel en gemakkelijk programma’s die je niet meer gebruikt kunt verwijderen.

Elke keer als je een website bezoekt worden er ook bestanden opgeslagen en foto’s. Dit kan ook veel ruimte in beslag nemen. Met ccleaner verwijder je dit ook.

2) Je harde schijf vervangen voor een SSD

Wat in alle gevallen veel beter werkt is het vervangen van je harde schijf voor een SSD schijf. Een SSD schijf heeft geen rondraaiende delen en is 10x sneller dan een  normale harde schijf en hij maakt dus minder lawaai. De prijs van SSD schijven zijn niet hoog maar je moet wel een backup maken van je bestanden, je laptop open maken en windows opnieuw installeren. Maar dit is zeker de investering waard.

3) Werkgeheugen uitbreiden

Naast je harde schijf bepaald het werk geheugen (of RAM geheugen) hoe snel hij taken verwerkt op je laptop. De meeste laptops kan je nog uitbreiden met dit geheugen. Dit kan soms wel verdubbeld worden. Ook de prijs voor werkgeheugen is niet hoog en is zeker het investeren waard. Je hoeft alleen 2 bankjes te vervangen in je laptop.

4) Installeer je laptop opnieuw

Wil je jouw laptop sneller maken, maar wil je geen geld uitgeven aan onderdelen? Dan heb je altijd de optie om Windows opnieuw te installeren als jouw laptop traag is. Het is wat werk en het vergt flink wat voorbereiding, maar op deze manier los je veel problemen op en maak je jouw laptop sneller dan voorheen.

Benieuwd hoe ik je hier mee kan helpen? Neem dan contact met mij op.

Geef een reactie