fbpx

Hoe kies je een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam verzinnen is best moeilijk. Wees daar ook niet te snel mee, denk goed na voordat je je domeinnaam laat registreren.

Dat is zo’n belangrijke keuze dat je niet over één nacht ijs moet gaan. Een goede domeinnaam is direct van invloed op je bezoekersaantallen. Als jij een goede domeinnaam voor je website hebt maakt dit je website beter vindbaar en je bezoekers kunnen gemakkelijker je website URL onthouden. Dit resulteert in meer en terugkomende bezoekers, des te meer bezoekers des te beter het doel van je website bereikt wordt natuurlijk.

Waar moet een goede domeinaam aan voldoen ?
De extensie
In Nederland gebruikt bijna iedereen de .nl exensie voor domeinnamen. Bijna iedereen gaat er van uit dat jouw domein eindigt op .nl, dus dit zullen zij ook intypen als ze proberen terug te keren naar je website. Of ze vinden je niet of als dan blijkt dat je concurrent de .nl versie van jouw domein heeft geclaimd, dan ben jij je bezoeker kwijt. Alleen als je een internationaal georiënteerd bedrijf hebt kun je voor de .com of .eu gaan, maar het is nog beter als je alle drie de extensies claimt. Zo weet je zeker dat je concurrent er niet mee vandoor kan gaan. Wanneer je echt specifiek en alleen op een bepaalde plaats bent gericht kun je kiezen voor .amsterdam bijvoorbeeld.

Geen streepjes
Gebruik geen koppelteken meer, in ieder geval niet meer dan 1. Dit werd vroeger om bepaalde redenen wel gedaan maar dit is echt niet meer nodig en zelfs onwenselijk. Mensen vergeten vaak waar en of er streepjes kwamen te staan en het ziet er niet professioneel uit.

Niet te moeilijk en zo kort mogelijk
Je wilt ook gevonden worden door mensen die misschien iets minder goed in spelling zijn. En hoe korter de naam hoe makkelijker het te onthouden is.

Een naam die bij je (bedrijf) past
Kies een naam welke duidelijk je activiteiten beschrijven, of waar mensen op zullen gaan zoeken. De naam eenvoudigewebsitebouwen.nl heb ik uiteraard gekozen in de hoop dat mensen mij vinden wanneer men zoekt op “eenvoudige website” bijvoorbeeld. Je kunt ook je bedrijfsnaam kiezen maar soms zal dat pas beter gaan werken wanneer je naamsbekendheid opgebouwd hebt. Allebei is ook goed mogelijk.